Τελευταία νέα

Πρόσκληση Συμμετοχής Στην Πρώτη Γιορτή Παραμυθιού Του Δήμου Παιανίας

Ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Παιανίας διοργανώνει την 1η Γιορτή Παραμυθιού και καλεί τους μικρούς του δημότες να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι ορμώμενοι από την ύλη των βιβλίων του Δημοτικού σχολείου και εμπνευσμένοι από τον κόσμο της »Μυθολογίας» . Αναλυτικότερα,  μαθητές δημοτικού καλούνται να λάβουν μέρος στην 1η Γιορτή Παραμυθιού του Δήμου  μας, γράφοντας ένα παραμύθι με θέμα »Η Μυθολογία». Τα κείμενα θα σταλούν στο mail της θεατρολόγου του Δήμου μας Ευαγγελία Ζάιου (zaiou.euaggelia@gmail.com), θα αξιολογηθούν από την οργανωτική επιτροπή και θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Παιανίας .

Για τον Δήμο μας το παραμύθι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στον ψυχισμό του παιδιού και στην καλλιέργεια του, διότι περιέχει στοιχεία και χαρακτήρες μέσα από τα οποία το παιδί ταυτίζεται, εκφράζεται και διαχειρίζεται ασυνείδητα κομμάτια του ψυχικού του κόσμου. Ο κόσμος του παραμυθιού, βοηθά το παιδί να διεγείρει και να δοκιμάσει τα συναισθήματα του, την φαντασία του και τη δημιουργική του σκέψη. Επιπλέον, έχει σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή του και διαμορφώνει την κοινωνική του συμπεριφορά, εκτιμώντας την δύναμη της αγάπης, αλληλεγγύης, συμπαράστασης, κατανόησης και αλληλοβοήθειας.

Η αποξένωση, η προσκόλληση στην εικονική επαφή και πραγματικότητα έχουν κάνει τη ζωή λιγότερο δημιουργική ακόμα και για τα παιδιά. Η Γιορτή Του Παραμυθιού καλεί τους μαθητές Δημοτικού να ανατρέξουν στην μυθολογία, να εμπνευστούν από αυτήν και να δημιουργήσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ένα παραμύθι που θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο φανταστικό του κόσμο.

Λήξη υποβολών των παραμυθιών 31 Μαρτίου του 2019.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Παιανίας,

Παναγιώτης Σιδέρης