Τελευταία νέα

1ου Koutouki trail run

Ο Μάριος Πορίκος και η Λουΐζα Καμαρίνου είναι οι νικητές του 1ου Koutouki trail run που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας, την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022.Η πρώτη διοργάνωση χωμάτινου αγώνα 11 χλμ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, θέτοντας στέρεες βάσεις για το μέλλον. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στον Υμηττό «στήθηκε» γιορτή συνδιάζοντας την άθληση με τη φύση και τη μοναδική θέα που προσφέρει η περιοχή.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα δόθηκε από τη θέση “Παρατηρητήριο” στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη σήμανε την έναρξη του αγώνα. «Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε τη διαδρομή σε έναν αγώνα που εύχομαι να γίνει θεσμός. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την παρουσία και συμμετοχή μικρών παιδιών» δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό της.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κιούσης, εκπροσωπώντας τον ΣΠΑΥ, αναφέρθηκε στη διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από το έντονο πράσινο ακόμα και στα σημεία που είχαν καεί το 2019 και σήμερα αναγεννιόνται. «Ευχαριστηθείτε τον Υμηττό μας, απολαύστε τη διαδρομή» σχολίασε.

Η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ Κωνσταντίνα Βλάχου αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του οργανισμού. «Είναι συγκινητικός ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάστηκε από τους δημότες η δράση αυτή. Προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση αφενός κάνοντας θεσμό το «Koutouki trail run» και αφετέρου διοργανώνοντας αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον» τόνισε.

Παρών στον αγώνα συμβάλλοντας στην επιτυχημένη έκβασή του ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δάβαρης, Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης, Θανάσης Σταύρος, Κλειώ Ανδρέου, Σπύρος Αγγελής, αλλά και ο πρόεδρος του Φορέα Κώστας Χουλιαράς, μέλη του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΠ αλλά και δημότες που χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών.

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιανίας.

Τέλος, ευχαριστούμε τον ΑΟ Γλυκών Νερών και την ΓΕΥΣΙΝΟΥΣ για την προσφορά των νερών του αγώνα.

Οι νικητές:

Ανδρες

1) Μάριος Πορίκος 2) Νικόλαος Κλίτσης 3) Σωκράτης Ραβάνης

Γυναίκες

1) Λουΐζα Καμαρίνου 2) Αννα Ματσούκα 3) Ευαγγελία Τριανταφύλλου