Τελευταία νέα

Περιηγήσεις 2017: Ήταν ένα αξέχαστο διήμερο στη Βόρεια Εύβοια

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους εκδρομείς το πρώτο διήμερο των «Περιηγήσεων 2017» το οποίο ξεκίνησε από την Βόρεια Εύβοια με την υποστήριξη του της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Παιανίας ήταν άρτια οργανωμένο, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τους εκδρομείς.

IMG_5030

Η πεζοπορία ξεκίνησε από τους Γαλατσάδες το ορεινό χωριό του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, που είναι χτισμένο σε πλαγιά του όρους Τελεθρίου και ολοκληρώθηκε στο Πολύλοφο με τους πεζοπόρους να καλύπτουν συνολικά σε πέντε ώρες 15 χιλ. μέσα σε πυκνό δρυοδάσος,

Ο καιρός «σύμμαχος» των εκδρομέων που μαγεύτηκαν από την εναλλαγή του τοπίου, προσκύνησαν στον Αϊ Γιάννη το Ρώσο, τη Μονή Οσίου Δαυίδ και απόλαυσαν το καθαρό περιβάλλον από το θαλάσσιο πάρκο φώκιας μέχρι τη χλωρίδα στο Τελέθριο και τα πλατύφυλλα πλατάνια.

IMG_5029

Μαζί με τους πεζοπόρους σε όλη της διάρκειας της εκδρομής και της πεζοπορίας των 14 χλμ επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΠ κ Παναγιώτης Σιδέρης, η Αντιπρόεδρος κ Ματίνα Κατρακάζα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αρτέμης Βαγιωνάκης..

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κοντζιάς τον οποίο ο ΠΑΟΔΗΠ ευχαριστεί δημόσια για τη ζεστή φιλοξενία και το πλήθος των πληροφοριών που μεταλαμπαδεύσει στουςπεριηγητές μας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της υποστήριξης της πρώτης αυτής περιήγησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας ευχαριστεί  τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας κ. Γιώργο Κωστόπουλο και την κ. Μαριάννα Λιάσκου για την παρουσία τους καθόλη την διάρκεια της εκδρομής όπως και τον ειδικό στα θέματα Δασοπονίας κ. Στάθη  Γερογιάννη για τις πολύτιμες πληροφορίες  τις οποίες ακούραστα μοιράστηκε με τους πεζοπόρους.

IMG_5021 IMG_5022 IMG_5023 IMG_5024 IMG_5026 IMG_5027 IMG_5028 IMG_5029 IMG_5030