Τελευταία νέα

«ΣΚΙΑΔΙΑ 2015» ~ Οι ιστορικοί αγώνες δρόμου αναβίωσαν προς τιμήν του Γιάννη Σκιαδά

Με μια μεγάλη διοργάνωση τίμησε ο Δήμος Παιανίας – Γλυκών Νερών και ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός τον προπολεμικό Παιανιώτη δρομέα, Γιάννη Σκιαδά, χθες Κυριακή 10 Μαΐου 2015.
Η αναβίωση των «Σκιαδίων» είναι για τον τόπο μας ένα σπουδαίο γεγονός, γιατί επαναφέρει στις μνήμες όλων μια λαμπρή προσωπικότητα, προβάλει την ντόπια αθλητική ιστορία και αναδεικνύει αθάνατες αξίες και πρότυπα.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου καθώς η τεράστια συμμετοχή δρομέων όλων των κατηγοριών ξεπέρασε τους 850.
Το μεγάλο γεγονός ήταν η θαυμαστή συμμετοχή 600 μαθητών σχολείων από ολόκληρο το Δήμο, που έτρεξαν με μοναδικό ενθουσιασμό., καθώς επίσης αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση 260 δρομέων μεγάλων αποστάσεων απ’ όλη την Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας, που διένυσαν τη διαδρομή των 10.000 μέτρων.
Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς, που πήρε «σάρκα και οστά» με τον συγκινητικό Εθελοντισμό πλήθους δημοτών, Συλλόγων και Φορέων που μας τίμησαν με μια δυναμική παρουσία, επανδρώνοντας ζωτικούς λειτουργικούς τομείς της διοργάνωσης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την μοναδική τους προσφορά που δείχνει την αλληλεγγύη και την ευαισθησία της τοπικής μας κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, καθώς επίσης και το Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν, επευφήμησαν και χειροκρότησαν τους Δρομείς.
Το μεγάλο παρόν έδωσε πλήθος κόσμου, που αγκάλιασε με θέρμη και ενθουσιασμό τους Ιστορικούς Αγώνες, δίνοντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα γιορτής.