Τελευταία νέα

ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ • Πρόγραμμα για παιδιά

ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ • Πρόγραμμα για παιδιά

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το ΔΕΒ [Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών Ελλάδας], πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη μας η 1η συνάντηση για παιδιά με θέμα τον Μοντερνισμό.

Την Πέμπτη 1/3/18 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους μαθητές της Δ’τάξης του Β’Δημοτικού Σχολείου Παιανίας μαζί με τη δασκάλα τους κ. Παπαπαναγιώτου Λύδια.

2018-03-13 16_13_28-Δημοσθένειος Βιβλιοθήκη Δήμου Παιανίας - Αρχική σελίδα2018-03-13 16_14_32-Δημοσθένειος Βιβλιοθήκη Δήμου Παιανίας - Αρχική σελίδα

Μαζί με τα παιδιά υλοποιήσαμε μια εκπαιδευτική δράση για την καλλιτεχνική περίοδο του Μοντερνισμού και τη Σχολή Μπαουχάουζ καθώς και την επιρροή της στην αρχιτεκτονική των ελληνικών κτηρίων, της Πινακοθήκης, του Πολεμικού Μουσείου κ.α.

Μελετήσαμε, σε προβολή εικόνων, τα έργα του Paul Klee, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, καθώς και των Ελλήνων καλλιτεχνών, Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, Γιάννη Μόραλη, Νίκου Νικολάου, Αλέκου Φασιανού.

Στη συνέχεια τα παιδιά, ανά ομάδες, φιλοτέχνησαν επάνω στα τραπέζια, τρία γιγάντια αντίγραφα διάσημων έργων του Μοντερνισμού.

2018-03-13 16_13_00-Δημοσθένειος Βιβλιοθήκη Δήμου Παιανίας - Αρχική σελίδα2018-03-13 16_12_31-Δημοσθένειος Βιβλιοθήκη Δήμου Παιανίας - Αρχική σελίδα

Η δράση περιλάμβανε επίσης, την ανάγνωση του παραμυθιού «Το νησί με τα μαγικά τετραγωνάκια» του Πίνιν Κάρπι σε εικονογράφηση του Πωλ Κλε, από την υπεύθυνη προγράμματος κ. Αλέκα Παυλίδη.

Τέλος, τα παιδιά έκαναν τις δικές τους υπέροχες δημιουργίες επάνω σε αντίγραφα σχεδίων των καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης και με άλλα σχολεία του Δήμου μας.